'Hey Pa' In de Media


RTV Oost - Rouw op je dak

31-01-2024

Dorothy Oosting gaat op zoek naar verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren. In deze aflevering het verhaal en rouwproces van Ben, Ido en Jorien Middelkamp die in 2017 hun zoon en broer Koen verloren als gevolg van zelfdoding.

 

Bekijk hier de uitzending


RTV Oost

15-11-2022

Ben Middelkamp uit Nijverdal las de brief van de koningin met grote belangstelling. Als mental coach heeft hij in de corona periode gemerkt dat het rustiger werd in de praktijk. Maar ook dat steeds meer jongeren mentale problemen ondervinden. In deze tijd heeft hij samen met zijn dochter Jorien een nieuw programma ontwikkeld waarin mensen leren met elkaar over gevoelens te praten.

"Je moet je voorstellen dat wij nu momenteel in één dag net zoveel informatie en prikkels van buitenaf naar binnen krijgen als pakweg honderd jaar geleden een mens in een heel mensenleven. En dat blijft doorgaan. Ook de prestatiedruk wordt telkens hoger", zegt Middelkamp. Je kunt je voorstellen dat dat iets doet met je mentale weerbaarheid."

 

Lees hier het interview

Bekijk hier de uitzending


Tubantia

12-06-2021

Sinds de zelfdoding van Koen uit Nijverdal is het hun missie om mensen te helpen: ‘Wat als hij wel echt gepraat had?’

Als Koen Middelkamp gepraat had over zijn ware gevoelens, was hij er dan nog geweest? Zijn vader Ben, broer Ido en zus Jorien zien het sinds zijn zelfdoding als hun missie om mensen met mentale problemen te helpen. Ze beginnen samen het programma ‘Weten’.

 

Lees hier het interview


Waarom niet eerder

18-01-2021

'Waarom niet eerder' is de titel van de film waarmee GGD IJsselland mensen wil helpen bij het voeren van een gesprek over suïcide. "Op het onderwerp rust een groot taboe. De film moet dit doorbreken", zegt Martine Peppelenbos van GGD IJsselland. "Juist nu is het belangrijk om erover te praten, want in tijden van crisis komt het voor dat het aantal suïcidepogingen stijgt. De vrees is dat dit ook nu gaat gebeuren.

De film is ook mensen met iemand in hun omgeving met wie het slecht gaat en die suïcidaal zou kunnen zijn. Praat er vooral over", zegt Peppelenbos. "Kies de woorden die bij jou passen maar draai er vooral niet omheen. Degene voor je, schaamt zich. Heeft gedachten over suïcide die hij niet wil hebben, die hij heel hard probeert weg te drukken. Benoem het probleem. Daarmee geef je mensen de vrijheid om te zeggen: 'Ja shit, daar denk ik wel eens aan.'"


Veronica Inside

10-09-2020

Ben Middelkamp in de uitzending bij Wilfred Genee op Wereld Suïcide Preventie Dag


indebuurt - Hengelo

"In deze kerk zit zoveel gevoel, we wilden dit niet kwijt"

Lees hier het artikel


Artikel in het Zilver Magazine

“Hoe groot je problemen ook zijn, je kunt altijd kiezen: steeds verder de put inzakken of de weg omhoog opzoeken.”

Lees hier het artikel


Interview

met Ben Middelkamp in het Algemeen Dagblad en de Tubantia


NPO 1

Op de dag dat het boek 'Hey Pa..' uitkwam, was Ben te gast bij NPO1.

"Er rust nog steeds een taboe op het onderwerp zelfmoord. Bijna niemand durft er écht over te praten en dat is nou juist een probleem. Dat schrijft Mental Coach Ben Middelkamp in zijn boek 'Hey Pa..', waarin het gaat over zijn zoon Koen, die op 31-jarige leeftijd uit het leven stapte."

Bekijk en luister hier het fragment


Hart van Nederland

Op tweede paasdag werden Ben, Ido & Jorien Middelkamp geïnterviewd door Hart van Nederland
Met hun nieuwe boek 'Hey Pa..' hopen zij mensen te inspireren en te motiveren om meer met elkaar te gaan praten. Diepgaande gesprekken over het leven, de liefde en de dood. Over de essentie van het bestaan.

 


Wat bezielt je?

Hoi tv. Een prachtig interview met Ben Middelkamp door Wil de Bruine.